Äänekosken Plänet B mukaan Ekoteollisuuspuistojen verkostoon

Äänekosken Plänet B on mukana Kemin Digipoliksen kiertotalouskeskuksen johtamassa Suomen ekoteollisuuspuistoverkostossa. Verkostoon liittyi Äänekosken lisäksi samaan aikaan Mikkeli ja Joensuu. Verkostossa on tällä hetkellä mukana 13 ekoteollisuuspuistoa, joiden toiminta pohjautuu maantieteellisesti rajattuun alueeseen, jossa materiaalit, energia ja tieto kiertävät toimijoiden välillä. Toiminta tähtää kannattavaan liiketoimintaan ympäristönäkökulmat huomioiden. Ekoteollisuuspuistot tuottavat siihen kuuluville yrityksille ja muille sidosryhmille lisäarvoa yhteistyön kautta. Äänekosken ekoteollisuuspuisto on merkittävä teollisuudesta ponnistava, koko ajan kasvava keskittymä.

– Ekoteollisuuspuistoverkostoon liittyminen tuo meidän Plänet B – verkostolle lisää tietoa rahoituksesta ja yhteistyömalleista sekä uusia kumppaneita, uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja kansainvälisiä kontakteja kertoo Äänekosken kaupungin elinvoimajohtaja Sari Åkerlund.

Äänekosken Plänet B on paikka ja verkosto, jossa ratkaistaan globaalia ympäristöongelmaa bio- ja kiertotalouteen pohjautuvien tuotteiden ja palveluiden avulla. Maailmassa tarvitaan vuonna 2030 50 % enemmän ruokaa, 45 % enemmän energiaa ja 30 % enemmän vettä. Suomella ja Äänekoskella Plänet B:llä on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa ja ratkaista näitä ongelmia yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Voit lukea lisää ekoteollisuuspuistojen verkostosta Kiertotalouskeskuksen verkkosivuilta

Lue myös